Яйца в кайма с кашкавал и картофено пюре

01/04/2017
Албена Атанасова
отАлбена АтанасоваПомощник Готвач98122312
"Лесно, вкусно и ... казахме ли вече вкусно? Три причини да го приготвите "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 171
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате твърдо яйцата. Обелвате ги.

Разделяте каймата на 4 топки, всяка от които разстилате на тънък пласт.
Във всеки пласт настъргвате кашкавал равномерно. Поставяте едно яйце, увивате около него пласта кайма с кашкавал и оформяте всяко яйце като топка.

Всяка топка по желание може да поръсите с галета. Но и без нея става вкусно и интересно.

Следва пържене на топките във фритюрник или в тиган, важното е да бъдат изпържени равномерно.

Картофите нарязвате и сварявате, за да направите картофено пюре, което ще послужи за гарнитура.

След като всичко е готово, по вкус поставяте 2 топки с картофено пюре, украсени с черен пипер и магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар