Чесново пиле Лимончело

01/04/2017
"Никога няма да забравите това пиле с дъх на лимон!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 598
  • Преглеждания за месеца2596
  • Преглеждания за седмицата84
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на късчета.

Загрейте зехтина в тиган и добавете обелените и нарязани скилидки чесън.

Запържете скилидките до златисто. Добавете пилешките късчета. Гответе при непрекъснато бъркане до готовност на месото.

Измийте добре лимона и го нарежете на тънки филийки. Добавете лимона към пилешкото месо и гответе още 1-2 минути.

Отстранете тигана от котлона. Добавете салвията и поднесете.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
02.04.2017 11:32
Вкусотийка, салвията може да се добави и в началото като се запържи с чесъна за кратко,така пуска аромата си, а самите листенца стават хрупкави като чипс. Харесвам много комбинацията от пилешко с чесън и лимон, аромата е страхотен!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв