Курабийки тип Tutku

01/04/2017
Джемиле Чешлиеваот Джемиле ЧешлиеваМастър Шеф 4x
"Почти като курабийките в магазина, но двойно по-вкусни "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции22
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо438
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа за месене се слага маргарин, пудра захар и олио. Разбъркват се до разтопяване. После се добавят нишестето заедно със бакпулвера и ванилията. Отново се разбъркват. Брашното се добавя по малко и постепенно. Омесва се меко и незалепващо тесто.

Тестото се разделя на две равни части. Към едната част се добавят 2 с.л. какао и се омесва наново. От всяко тесто се откъсват топки с големина на мандарини, омесват се на дълъг и средно тънък фитил.

Всеки фитил се разрязва на малки парчета колкото лешник. Всяко малко парче се овалва на топче. Комбинират се 4 ягодови и 4 какаови топчета, като се нареждат в кръг през едно.

Притискат се към средата и се слага малко рендосан шоко бонбон.

Дооформят се на топки и се нареждат в тава с незалепващо покритие.

Пекат се в загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар