Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пудинг»Маслено яйчен пудинг с ориз

Маслено яйчен пудинг с ориз

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Маслено яйчен пудинг с ориз
Снимка: Мария Симова
1 / 2
01/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Уникален десерт с комплиментите на Готвач.БГ"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 4 ч.ч.
  • захар - 1 ½ ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
  • стафиди - 100 г
  • краве масло - 50 г
  • ванилова есенция - 1 ампула
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера кипнете 5 ч.ч. вода с щипка сол и сварете ориза до пълното му набъбване за около 20 минути при периодично бъркане.

Отделете ¼ от млякото и смесете сварения ориз с поголямата част прясно мляко и захарта, гответе на слаб огън до кремообразна смес но при непрекъснато бъркане.

Разбийте много добре яйцето с вилица, прибавете отделеното мляко и стафидите и ги прибавете към ориза.

След 2 минути варене при непрекъснато бъркане добавете маслото и есенцията ванилия, бъркате до разтопяването на маслото и пълното му усвояване.

Разсипете пудинга в десертни купички и оставете да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: