Пълнени пилешки пищяли

01/04/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор500334992
"Раз-два и перфектното парти предложение е на масата "
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо370
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • гъби – 6 бр. пресни
  • пресен лук – 1 стрък
  • зеленчукова подправка – 1 с.л.
  • чесън – 1 скилидка
  • сол – на вкус
  • черен пипер – на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отлепете кожата на почистените и измити бутчета от месото, смъкнете я до пищяла и с остър нож внимателно изрежете костта с месото, така че да не нараните кожата - тя трябва да остане цяла, държейки се на пищяла.

Обезкостете месото от бута и го накълцайте на ситно. Нарежете гъбите, лука и чесъна на ситно, добавете ги към накълцаното месо, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

Оставете плънката да отлежи за около час, след което напълнете кожата на обезкостените бутчета с нея. Защипете кожата в горния край с клечки за зъби, така че при пържене да не излезе плънката.

В тиган с нагрято повечко (примерно до средата на пилешките пищяли) олио поставете пълнените пищяли да се пържат и намалете огъня - това да става бавно. Пържите, докато от всички стани добре покафенее.

Няколко минути преди да извадите готовите пищяли, можете да прибавите 5-6 гъбки, нарязани наполовина за по пъстро ястие. Сервирате с прясна салата или печени ароматни картофки според сезона.

Апетитни и много вкусни пълнени пищялки.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар