Печена гъска със сотирани картофи в гъша мас

01/04/2017
RosMar
отRosMarПомощник Готвач10820381
"Устата ви се пълни със слюнка само при мисълта за печена гъска? Ето как да си я приготвите и сами "
Приготвяне15 мин.
Готвене150 мин.
Общо165 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо141
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • гъска - 1 цяла над 4 кг
  • лимони - кората на 2 бр.
  • джинджифил - 3 ч.л.
  • канела - 3 ч.л.
  • чесън на прах - 3 ч.л .
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • за картофите
  • картофо - 1 кг
  • мас - от печенето на гъската
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лук - 1 връзка пресен
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кората на лимоните се настъргва и се смесва с подправките. Кожата на гъската се нарязва, без да се реже месото, по този начин ще изтече мазнината и кожата ще стане хрупкава.

Подправките се втриват хубаво в гъската и се поставя върху решетка за печене. Отдолу се поставя тава, колкото цялата решетка. Фурната трябва да е предварително заграта на 230 градуса.

След 10 мин печене се намаля на 180 градуса и се продължава с печенето. След час се изважда, полива се със събралата се мас и се връща да се допече за още 40-60 мин, докато стане кафява и хрупкава.

От събралата се мас се отделят за картофите. Картофите се обелват, нарязват на едро и сваряват до полуготовност. В загрятата гъша мас се запържват заедно с наситнения чесън.

Когато станат златисти, се овкусяват със ситно нарязания пресен лук и подправките. Сервира се порция гъска с гарнитура от сотирани картофи.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар