Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от гъска и зеленчуци

Супа от гъска и зеленчуци

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195401634292
01/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
160 мин.
Порции
8
"Една супа, която ще изправи всекиго на крака - богата и ароматна"

Необходими Продукти

  • гъска - 1 цяла /около 3 - 4 кг/
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 150 г
  • зелена чушка - 1 бр.
  • червена чушка - 1 бр.
  • ориз - 200 г
  • домати - 2 бр.
  • магданоз
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитата и почистена гъска се вари в голяма тенджера заедно с подправките (сол, черен пипер) около 2 ч.

През това време се режат на кубчета лукът, морковите, целината и чушките. В друга тенджера се задушават и овкусяват със сол и черен пипер.

Бульонът от сварената гъска се прибавя в зеленчуците. Ако по време на готвене на гъската се е отделила много мазнина, се обира с лъжица и се съхранява за следващо готвене.

Зеленчуците се варят с бульона около 15-20 мин. След което се слага оризът и се готви още 10-15 мин.

През това време гъската се обезкостява и нарязва на малки парчета. Добавя се към зеленчуците. Доматите се белят, нарязват и също добавят към супата.

Оставя се да поври още няколко минути и се прибавя ситно нарязаният магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: