Пълнено пиле с хлебни трохи и чирозо

01/04/2017
RosMar
отRosMarПомощник Готвач11722505
"Да готвиш на езика на любовта - няма как ястието да не се насладите на великолепен резултат "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо201
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пиле - 1 цяло около 1, 3 кг
  • трохи - 200 г смлени в блендър /от ръжен хляб/
  • чирозо - 150 г
  • масло - 100 г
  • сирене - 100 г
  • сушени домати - 100 г
  • лук - 1 глава
  • олио от сушените домати - 30 г
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олиото от сушените домати се запържва лукът, доматите и чирозото, нарязано на кубчета. Прибавят се трохите, розмаринът и половината масло и се задушава.

Разбърква се и се овкусява със сол и черен пипер. През това време с останалото масло се намазва пилето. Овкусява се добре със сол и черен пипер отвътре и отвън и се пълни с готовата смес.

Зашива се да не излезе плънката и се поставя в тавичка, в която има малко вода.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса, завито с фолио, за около час.

След това се маха фолиото и се допича за още 30-40 мин, докато хване златиста и хрупкава коричка.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар