Капама в гювечета

01/04/2017
"Вие я пригответе, пък ние ще дойдем да ви помогнем с консумацията, споделената вкусотия е двойна вкусотия "
Приготвяне30 мин.
Готвене250 мин.
Общо280 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 916
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От зелето отделете 4 листа, а останалото нарежете в купа на ситно. Нарязаното зеле поръсете с червен пипер и разбъркайте.

В малко мазнина запържете нарязания лук и добавете каймата. Бъркайте, докато стане на трохи, и сложете ориза, чубрицата и щипка червен пипер. Разбъркайте и махнете от котлона.

С тази смес завийте 4 сарми. Обезкостете бутчетата и нарежете всичките меса на хапки.

Суджука нарежете на по-големи парчета. На дъното на всяко гювече сложете по една с.л. свинска мас. Покрийте с нарязано зеле и наредете от различните меса + една сарма във всяко гювече.

Сложете по един дафинов лист и няколко зърна черен пипер. Отново сложете от нарязаното зеле и сипете вода до средата на ястието.

Печете един час на 200 градуса, намалете фурната на 160 градуса и печете още три часа.

Моите капачета са с отвор и затова под тях затворих първо с фолио.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар