Питка в кексова форма с кашкавал и сирене

02/04/2017
"Вадете формата за кекс, защото ще правим ... питка и ще ви хареса!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 146
  • Преглеждания за месеца261
  • Преглеждания за седмицата229
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Разтворете маята в малко хладка вода заедно с една лъжица брашно и захарта. Оставете я да се активира.

Когато маята е готова, прибавете я към брашното, чукнете яйцата, добавете солта и зехтина. Разбъркайте. Наливайте на тънка струйка хладка вода, докато брашното я оеме. Замесете меко тесто, без да лепне по ръцете.

Оставете тестото да втаса, като го покриете с найлоново фолио.

Готовото тесто разделете на 10 топки.

Разтопете маслото.

Разстелете всяка топка на питка. Потопете всяка питка в разтопеното масло. В средата на половината от питките сложете парче сирене, а в останалата половина - кашкавал.

Свийте питките отново на топчета, като обгърнете плънката.

Намажете дъното и стените на кекксова форма с масло. Поръсете с червен пипер.

Подредете топчетата във формата и оформете питката.

Излейте остатъка от маслото отгоре и поръсете с червен пипер.

Оставете питката да втаса отново.

Сложете питката в умерено загрята фурна и печете около 15 минути, след което увеличете градусите до 200 и допечете до златисто.

Проверете готовността на питката с помощта на дървено шишче.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар