Многослойна салата

02/04/2017
Албенаот АлбенаИноватор 3x
"Многослойна салата - перфектното мезе за всеки аперитив "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 725
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта е подходящо да се използва прозрачна стъклена купа, за да могат да се виждат отделните слоеве за по-голям ефект. Идеята е да се редуват продукти с контрастни цветове.

Започваме с реденето на салатата, като на дъното поставяме салатата айсберг, накъсана или на рязана на средно големи парчета. Поръсваме с малко сол.

Предварително сваряваме яйцата и след като вече са изстинали, ги режем на филийки. Подреждаме ги върху накъсаната салата и отново поръсваме със съвсем малко сол.

Идва ред на доматите. Те също се режат на филийки и се нареждат върху яйцата. Посоляваме ги мъничко. Отгоре разпределяме отцедения грах.

Върху него следва отцедената царевица.

Идва ред на маслините, които се режат също на филийки.

Предпоследният ред на салатата е заливка, приготвена от размесени майонеза и кисело мляко.

Най-отгоре завършваме с настърган кашкавал.

Салатата се поднася охладена.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар