Пролетна яхния с воденички

02/04/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор625639222
"Ретро предложение за любителите на леките яхнии "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо333
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително почистваме воденичките, поставяме ги във вода и ги варим до омекване.

Отцеждаме ги и оставяме бульона на страна.

В съд поставяме мазнината и прибавяме воденичките, като запържваме около 5-8 минути.

Прибавяме почистения и нарязан зелен лук.

След 3-4 минути поръсваме с червен пипер и веднага след това изсипваме доматения сок и запазения бульон.

Яхнията с воденички се подправя с универсалната подправка.

Оставяме да къкри 10-15 минути, след което сгъстяваме с размитото в малко вода брашно.

Пролетната яхния с воденички се разпределя по чинии и сервираме, докато е още топла.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар