Пролетна яхния с воденички

02/04/2017
Таня
отТаняМастър Шеф114611715593
"Ретро предложение за любителите на леките яхнии "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо562
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително почистваме воденичките, поставяме ги във вода и ги варим до омекване.

Отцеждаме ги и оставяме бульона на страна.

В съд поставяме мазнината и прибавяме воденичките, като запържваме около 5-8 минути.

Прибавяме почистения и нарязан зелен лук.

След 3-4 минути поръсваме с червен пипер и веднага след това изсипваме доматения сок и запазения бульон.

Яхнията с воденички се подправя с универсалната подправка.

Оставяме да къкри 10-15 минути, след което сгъстяваме с размитото в малко вода брашно.

Пролетната яхния с воденички се разпределя по чинии и сервираме, докато е още топла.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Таня Арабаджийска
В моята яхния вместо пресен лук сложих стар, много вкусно стана.
1
0
Таня
Таня
10.02.2018 17:35
Да ,може и със стар .Това е едно много леко ядене и вкусно разбира се .Радвам се ,че ти е харесала Таня.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв