Питка Мазда

02/04/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1351137013744
"За запалените любители на колите - питка Мазда "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо947
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо активирате маята в малко топло мляко, захарта и малко брашно, разбивате яйцето с другия белтък, прясното и кисело мляко, в което сте сипали щипка сода и олиото.

Пресявате брашното и добавяте двете смеси, млечната и маята. Замесвате хубаво гладко тесто, което оставяте да втаса на топло покрито с домакинско фолио.

След като втаса, го разделяте на две части като едната е малко по-голяма - от нея ще оформите охлювчетата.

От другата отделяте едно малко топче колкото орех, а другата оформяте на хубава гладка топка, която ще е център. Намазвате тавичката с олио, хубаво е да е с по-малък диаметър.

Поставяте облата топка тесто по средата. Другата част разточвате на голяма кора, намазвате с масло и поръсвате със сирене. Нарязвате кората на широки ленти и всяка навивате на охлюв.

Подреждате рулцата около облата част, от малкото топче разточвате малка кора и изрязвате емблемата на кола Мазда, може първо да си направите шаблон от картон и да изрежете с остър нож, поставяте по средата и оставяте питката да втаса на топло.

Намазвате питката с разбития жълтък, поръсвате със сусам и слагате да се пече в загрята фурна на не повече от 170 градуса.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар