Бургери с моцарела

02/04/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор316868793
"Пак бургери? Даааа, бургери и то с моцарела - няма спиране "
Приготвяне40 мин.
Готвене12 мин.
Общо52 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо515
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • кайма - телешка 400 г
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 скилидка
  • горчица - 1 с.л. Дижонска
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • лют чили сос - няколко капки
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • моцарела - 100 г
  • хлебчета - 3 бр. за бургери
  • кетчуп - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете бургерите, като смесите каймата с нарязания на ситно лук и чесън, горчицата, Уорчестърския и лютия сос. Овкусете със сол и черен пипер.

Направете 3 плоски кюфтета с еднаква големина и ги поставете в чиния, намазана леко с олио. Приберете ги в хладилника за около 30 мин.

При готовност ги извадете и ги намажете с малко олио. Изпечете ги на грил тиган за около 7-10 мин, като ги обърнете веднъж на половината време.

Към края на готвенето поставете върху бургерите нарязана на тънко моцарела.

Захлупете с капак за кратко, за да се разтопи моцарелата.

Поставете готовите бургери върху предварително нарязани на половини и запечени на грила хлебчета.

Сервирайте по желание с кетчуп.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Нина Костова
Нина Костова
13.05.2017 16:45
Лесни и много вкусни !Благодаря!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв