Детско Болонезе

02/04/2017
"Децата го обожават - вкусно детско Болонезе "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо392
  • Преглеждания за месеца179
  • Преглеждания за седмицата45
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - телешка 100 г
  • домати - чери 250 г .
  • лук - 1/2 малка глава
  • морков - 1/2 среден размер
  • олио - 2 с.л.
  • босилек - пресен 1 с.л. нарязан
  • вода - топла 1 ч.ч.
  • спагети - 70 г
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте лука и моркова. Нарежете ги на дребно. Загрейте олиото в малка тенджера на умерена температура. Задушете лука и моркова, като сипете малко вода до омекване - около 5 мин.

Добавете каймата и мачкайте с шпатула до разбиването и на дребни гранули. Гответе около 15 мин. Междувременно настържете чери доматите. Добавете ги при каймата и разбъркайте хубаво.

Добавете водата и босилека и разбъркайте отново. Захлупете с капак и варете на тих огън около 15-20 мин. Междувременно начупете спагетите на дребни парчета и настържете кашкавала.

Добавете спагетите в соса и разбъркайте хубаво. Ако водата се е изпарила прекалено, добавете малко, тъй като спагетите са сурови и е необходимо да има течност, за да се сварят направо в соса.

Варете соса със спагетите до готовност според указанията на производителя на пастата (около 10 мин).

Сервирайте, като поръсите с настърган кашкавал.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар