Щрудел с грис

24/04/2012
Dark Angel
отDark AngelНовак
"Вкусен, още по-вкусен, най-вкусен, щрудел с грис!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо22 856
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете и разбъркайте заедно гриса, брашното, 1 ч.ч. захар и бакпулвера.

Ябълките обелете, настържете на едро ренде и ги объркайте с останалата захар, канела и ванилия. Разделете ги на 3 равни части.

Намаслете добре тава и разстелете равно 1 ч.ч. от грисовата смес, отгоре 1 част от ябълките и редувайте така докрай.

Последният пласт трябва да е от ябълки и целият щрудел с грис се полива равномерно с разтопеното масло.

Сложете го да се изпече в умерено загрята фурна, а след като е готов, го поръсете с пудра захар.подобни рецепти тук

5 4
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Маги
Маги
28.01.2015 10:57
Нещо не разбирам.Най отдолу сухата смес от брашното ли се слага?
0
0
Тони
Тони
11.11.2013 18:38
С круши също е чудесен сладкиш :)
0
0
Пепита
Пепита
15.07.2013 09:56
Правя го и с тиква. Невероятен сладкиш!!
И по-голяма доза, че не стига за лакомници.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!