Чили дог питка

02/04/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор456294491
"Супер парти предложение с гарантиран резултат "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо534
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • наденица – 12 бр. луканкова, за хот - дог
  • бутер тесто – 500 г
  • за плънката
  • кайма – 250 г
  • стар лук – 1 глава
  • доматен сок – 0.5 ч.ч.
  • кетчуп – 0.5 ч.ч.
  • чили на прах – 1 ч.л.
  • черен пипер – 0.5 ч.л.
  • кимион – 0.5 ч.л.
  • захар – 0.5 ч.л.
  • топено сирене – 100 г
  • кашкавал – 50 г
  • пресен лук - пера за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 180 градуса. Нарежете всяко парче наденица на три. Върху леко набрашнен плот поставете листа бутер тесто и разточете с точилка веднъж по хоризонтал и веднъж по диагонал. Нарежете на малки триъгълни парчета и увийте нарязаните наденички като кифлички, но не затворени в краищата.

Подредете малките хот-дог кифлички в тава 20 см в диаметър в два поредни кръга около стената на тавата, оставяйки дупка в средата на тавата.

Печете за 15-20 минути, докато тестото се надуе, и опече до златисто.

През това време си направете чили соса с кайма. В тиган запържете ситно нарязаният лук до прозрачен цвят. Добавете каймата и запържете до готовност, докато се раздроби на трохи.

Добавете доматения сок, кетчупа, захарта, кимиона, черния пипер, чилито и топеното сирене, разбъркайте, докато се смесят добре с каймата и оставете да покъкри за 10 минути. Сиренето трябва да е напълно разтворено в соса.

Извадете изпечения пръстен от хот-дог и запълнете дупката с чили соса, поръсете го с настъргания кашкавал и върнете в фурната до разтопяване на кашкавала.

Преди сервиране поръсете с нарязаните на ситно пера пресен лук. Вкусно и бързо ястие за гладни и заети хора, обичащи пикантните храни, гарантирано ще ви насити.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар