Горнооряховско гърне

02/04/2017
Атанаскаот АтанаскаЧирак
"Казват, че всички хубави неща стават бавно - та и за това ще почакате, но ще си струва "
Приготвяне30 мин.
Готвене360 мин.
Общо390 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо995
  • Преглеждания за месеца222
  • Преглеждания за седмицата139
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитият и почистен телешки джолан се поставя в гърне или глинен гювеч.

Прибавят се едро нарязаните картофи, доматът и морковите и се заливат с виното.

В гювеча се добавя наситнените магданоз и целината, лютите чушки и обеленият чесън.

Подправя се с черния пипер, бахара и дафиновите листа, сипва се останалата част от виното, посолява се и се разбърква.

Гърнето се похлупва, капакът се запечатва с тесто и се пече 6-7 часа при температура 150°С.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар