Горнооряховско гърне

АтанаскаАтанаска
Помощник Готвач
582141282161
Горнооряховско гърне1 / 2
02/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
360 мин.
Общо
390 мин.
Порции
5
"Казват, че всички хубави неща стават бавно - та и за това ще почакате, но ще си струва"

Необходими Продукти

  • телешки джолан - 1 кг
  • картофи - 7 - 8
  • червено вино - 500 - 600 мл
  • моркови - 3 - 4
  • домат - 1
  • люти чушки - 2
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • чесън - 7 - 8 скилидки
  • черен пипер - 10 зърна
  • бахар - 4 - 5 зърна
  • дафинови листа - 2
  • магданоз - 1 връзка
  • листа от целина - 1 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитият и почистен телешки джолан се поставя в гърне или глинен гювеч.

Прибавят се едро нарязаните картофи, доматът и морковите и се заливат с виното.

В гювеча се добавя наситнените магданоз и целината, лютите чушки и обеленият чесън.

Подправя се с черния пипер, бахара и дафиновите листа, сипва се останалата част от виното, посолява се и се разбърква.

Гърнето се похлупва, капакът се запечатва с тесто и се пече 6-7 часа при температура 150°С.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: