Питка с локум

02/04/2017
"По-вкусно от питка може да бъде само питка с локум - хапвайте и да ви е вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо362
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 600 - 700 г
  • яйца - 3 бр.
  • вода - 200 г топла
  • кафява захар - 150 г
  • мая - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • локум - 2 кутийки обикновен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното. Добавяме бакпулвера, солта, зехтина, двете яйца и 1 белтък. Оставяме 1 жълтък за намазване.

В топлата вода разтваряме захарта с маята. Прибавяме ги при брашното и започваме да месим, докато се получи гладко тесто.

Оставяме да втаса на топло. Когато втаса, взимаме топка от тестото, разпъваме на блат и слагаме локум, нарязан на парченца.

Навиваме на фитили. Получените фитили оформяме на питка.

Оставяме да втаса.

Намазваме питката с жълтъка и поръсваме със захар. Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар