Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка с локум

Питка с локум

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Питка с локум
Снимка: Йорданка Тасева
2 / 5
02/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10 парчета
"По-вкусно от питка може да бъде само питка с локум - хапвайте и да ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 - 700 г
  • яйца - 3 бр.
  • вода - 200 г топла
  • кафява захар - 150 г
  • мая - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • локум - 2 кутийки обикновен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното. Добавяме бакпулвера, солта, зехтина, двете яйца и 1 белтък. Оставяме 1 жълтък за намазване.

В топлата вода разтваряме захарта с маята. Прибавяме ги при брашното и започваме да месим, докато се получи гладко тесто.

Оставяме да втаса на топло. Когато втаса, взимаме топка от тестото, разпъваме на блат и слагаме локум, нарязан на парченца.

Навиваме на фитили. Получените фитили оформяме на питка.

Оставяме да втаса.

Намазваме питката с жълтъка и поръсваме със захар. Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: