Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Задушени калмари и коктейлни скариди с чесън

Задушени калмари и коктейлни скариди с чесън

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Задушени калмари и коктейлни скариди с чесън1 / 2
03/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • калмари - 300 г (туби)
  • скариди - 200 г коктейлни
  • чесън - 2 глави
  • сол
  • копър
  • риган
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме чесъна и го нарязваме на парченца. Калмарите ги нарязваме на шайби.

В тиган слагаме олио и го загряваме, след което добавяме чесъна и калмарите. Задушаваме ги за 3-4 минутки.

Добавяме скаридите, малко гореща вода и останалите подправки (на вкус). След около 15 минути сваляме от огъня и овкусяваме с прясно изцеден лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: