Наденички с чушки в хлебче

02/04/2017
"Това не е сандвич - това е вкусно изкуство в хлебче "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо145
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • наденица - 500 г сурова от свинско месо
  • чушка - 1 бр. зелена 1 бр.
  • чушка - 2 бр. червена
  • лук - 1 бр. голяма глава
  • чесън - 3 скилидки
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • домати на кубчета - 200 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • босилек - сух 1/2 ч.л.
  • риган - сух 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лют на люспи
  • олио - 3 с.л.
  • хлебчета - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена температура. Нарежете наденицата на парчета и ги изпържете в загрятото олио до покафеняване от всички страни (около 15 мин).

Междувременно нарежете лука на тънки полумесеци, чушките почистете от дръжките и семките и нарежете на тънки кръгчета, чесъна наситнете.

Извадете наденичките от тигана и изсипете лука и чушките. Пържете до омекването им (около 15 мин).Добавете чесъна, доматеното пюре, подправките, разбъркайте и гответе около 5 мин.

Добавете доматите на кубчета и върнете наденичките.

Гответе, като разбърквате от време на време още около 15 мин.

Сервирайте по желание върху разполовени хлебчета.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар