Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Паниран бял амур

Паниран бял амур

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Паниран бял амур
Снимка: Дони Ники
1 / 2
03/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Бял амур в нежна панировка със слънчогледови семки. Да ви е вкусно!"

Необходими Продукти

  • бял амур - 400 г филе
  • яйца - 1 бр.
  • брашно
  • универсална подправка - подправка за риба
  • лют червен пипер
  • слънчогледови семки - белени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една чиния омесваме брашно с подправките. Във втора поставяме слънчогледовите семки. В трета разбиваме яйцето.

Измиваме и нарязваме на парчета рибата.

Всяко парче потапяме в брашното, след това в яйцето и накрая овалваме в слънчогледовото семе. Запържваме от двете страни в сгорещено олио.

Сервираме с подходяща салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: