Спагети с богат веган сос

03/04/2017
"Много повече отколкото може да очаквате от едни спагети - с уникален веган сос "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо265
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • спагети - 500 г без яйца
  • вода - 1500 мл
  • сол - 2 с.л.
  • олио - 5 с.л. слънчогледово
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • чушки - 1/2 бр. зелена
  • чушки - 1/2 бр. жълта
  • печурки - 200 г
  • маслини - 50 г
  • моркови - 1 бр.
  • грах - 50 г замразен
  • царевица - 50 г замразена
  • домати - 700 г
  • риган - 1 чл.
  • черен пипер - на вкус
  • пресен чесън - 3 - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете спагетите във вода, в която предварително сте добавили две супени лъжици сол. Когато спагетите са готови ги изплакнете хубаво със студена вода, за да падне нишестето и да се спре готвенето.

Загрейте до висока температура 2 с.л. слънчогледово олио в тенджера и изсипете отгоре отцедените спагети и разбъркайте, за да поемат мазнината, да се запечатат и да не се слепват.

Нарежете зеленчуците на ситно и обезкостете маслините. В тиган загрейте останалото олио и запържете всички зеленчуци докато омекнат, добавете граха и царевицата.

Срежете доматите наполовина и настържете откъм срязаната страна, така че накрая люспата да остане в ръката ви и я изхвърлете.

Добавете в тигана получилия се доматен сок, сухите подправки и оставете на слаб огън, докато сосът се сгъсти по ваш вкус. Залейте студените спагети с горещия сос и поръсете със ситно накълцан пресен чесън.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар