Спагети с мини кюфтенца и червен винен сос

03/04/2017
"Ако даваха Оскар за кулинарно майсторство - то тази рецепта определено щеше да е фаворит "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо164
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете спагетите в подсолена вода и изплакнете. Загрейте две лъжици краве масло и изсипете върху спагетите. Разбъркайте, за да не залепват.

Смесете каймата със сухите подправки и омесете хубаво с ръце. Намазнете дланите си и направете малки топченца, като за за супа топчета, но без да ги овалвате в брашно. Накълцайте на ситно зеленчуците и пасирайте консервата с доматите, така че да се получи гладък сос.

В тиган загрейте останалото краве масло и изпържете топченцата кайма, като разбърквате само с друсане и подхвърляне, за да не раздробите кюфтенцата. Когато се изпържат ги отделете в чинийка.

Запържете зеленчуците и добавене доматения сос. Когато започне да се сгъстява прибавете наситнения босилек и виното. Оставете на тих огън да ври докато се сгъсти достатъчно. 10 минути преди да изключите котлона добавете кюфтенцата.

Залейте студените спагети с горещия сос и поръсете със ситно накълцан пресен чесън. По желание, докато сосът е топъл, настържете пармезан.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар