Фидеуа с морски дарове

03/04/2017
"Темпераментно, божествено ароматни и невероятно вкусно - това е нашето обещание "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо251
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ястието се приготвя в широка плитка тава за паеля. Сипете малко зехтин в тавата и я поставете на котлона. Нарежете лука и чушките на ситно и ги сложете да се запържат.

Добавете рендосаните домати и пресования чесън. Запържете за кратко, като разбърквате периодично. Сложете морските дарове да се запържат от двете страни.

Овкусете с подправките, разбъркайте и сипете виното. Оставете да къкри 15 минути. Сложете пастата и долейте около 200 мл вода. Ако е необходимо се посолява.

Оставете да къкри още 15 минути. Не се разбърква. Ако бульонът е изврял, а пастата не е готова, долейте още малко вода. Сервирайте с резени лимон.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Рецептата е страхотна! Браво!
За тези, които не могат да си намерят паста за фидеуа искам да дам съвет, че може и с нормално, фино фиде -пак става чудесно! (Само трябва да се има предвид, че трябва да се готви за малко по -кратко време)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв