Селски хляб с два вида брашно

03/04/2017
Елена Стойчовска
отЕлена СтойчовскаПомощник Готвач18719911
"Уникална питка с мирис на топли спомени от детството "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо327
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в леко топла вода заедно с 1 чаена лъжица захар и 1 с.л. брашно. Разбърква се и се оставя на страна да се активизира.

В купа се пресяват брашната, добавя се 1 ч.л. сол, 1-2 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. чубрица. Разбърква се хубаво, за да се смесят подправките. Изсипва се шупналата мая заедно с мазнината. Разбърква се до пълното хомогенизиране на сместа. Добавя се малко брашно и се замесва меко тесто. Не го премесвайте много, за да не се сбие тестото. Поръсва се малко брашно (за да не засъхва), покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.

* Моят метод е с фурната - на 40 градуса с вентилатор, докато видя, че кърпата се е надигнала.

Втасалото тесто прехвърлям върху набрашнен плот и замесвам леко, като тестото трябва да е меко, пухкаво.

Намазнявам кръгла форма, прехвърлям тестото, леко го намазнявам, поръсвам с малко сол, черен пипер. Правя три прореза с нож, поръсвам през сито брашно и връщам във фурната отново да удвои обема си (или го оставяте на топло).

Когато е бухнал достатъчно - да изпълни формата и да се надигне над ръба й, завъртам градусите на 180 и пека около 40 минути.

Готовия хляб покривам с кърпа и оставям да си почине.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар