Пиле в тенджера

25/04/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410321
"Толкова вкусно и ароматно пиле не бяхме хапвали досега, а сосът е направо превъзходен!"
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 666
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете едно голямо пиле и го разделете на порции. В голяма тенджера загрейте мазнината и запържете равномерно пилешкото.

Прибавете последователно ситно нарязания лук, ситно нарязаните пащърнак и магданозени корени и брашното.

Щом се запържат, добавете червения пипер, сол на вкус и малко топла вода. Оставете да се задушава, докато пилето омекне, като доливате по малко вода.

След това извадете готовото месо, прецедете соса от тенджерата и го разредете с виното. Върнете на котлона соса заедно с пилешкото и оставете да поври на слаб огън за около 10 минути.

След като свалите ястието от огъня, застройте соса с разбитите жълтъци и кисело мляко, маслото и подправете със сол, черен пипер на вкус и прясно скълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар