Пиле в тенджера

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пиле в тенджера1 / 2
25/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Толкова вкусно и ароматно пиле не бяхме хапвали досега, а сосът е направо превъзходен!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 голямо пиле
  • масло - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • пащърнак - 1 корен
  • магданоз - 1 корен + няколко стръкчета
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • вино - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 жълтъка
  • кисело мляко - 3/4 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете едно голямо пиле и го разделете на порции. В голяма тенджера загрейте мазнината и запържете равномерно пилешкото.

Прибавете последователно ситно нарязания лук, ситно нарязаните пащърнак и магданозени корени и брашното.

Щом се запържат, добавете червения пипер, сол на вкус и малко топла вода. Оставете да се задушава, докато пилето омекне, като доливате по малко вода.

След това извадете готовото месо, прецедете соса от тенджерата и го разредете с виното. Върнете на котлона соса заедно с пилешкото и оставете да поври на слаб огън за около 10 минути.

След като свалите ястието от огъня, застройте соса с разбитите жълтъци и кисело мляко, маслото и подправете със сол, черен пипер на вкус и прясно скълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка: