Разкошна торта с бисквити и два вида крем

03/04/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач2592781572
"Уникално вкусна и божествено сочна - няма да повярвате колко лесно се прави "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 075
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Първо приготвяме ягодовия крем, като за тази цел режем ягодите на парченца и ги пасираме. Прибавяме към тях малко от млякото и цялото брашно и разбиваме добре до гладка смес. Останалото мляко поставяме на котлона със захарта и ванилията и когато е готово да заври, намаляваме силата на огъня и сипваме ягодовата смес на тънка струйка. Бъркаме докато се сгъсти и снемаме от огъня. Накрая прибавяме хидратираните листа желатин и маслото и бъркаме докато се разтвори желатинът.

2. В купичка смесваме 100-те мл мляко с рома, потапяме една по една бисквитките и ги нареждаме във откопчаваща се форма от 25 см. или в каквато разполагате. Покриваме дъното с бисквити и изливаме целия крем. Отгоре поръсваме със около 30 г кокос и половината от орехите и нареждаме още един пласт напоени с мляко и ром бисквити. Оставяме да стегне и през това време се заемаме със втория крем.

3. Разбиваме яйцето със малко мляко и брашното до гладка смес. Останалото мляко, както при първия крем, поставяме на котлона със захарта и ванилията и когато е пред завиране намаляваме почти до минимум и наливаме на тънка струйка яйчената смес. Бъркаме интензивно докато се сгъсти, снемаме от огъня и слагаме маслото и 100-те грама кокосови стърготини. Разбъркваме отново много добре кремчето и го изливаме върху втория ред бисквити.

4. Нареждаме върху кокосовия крем още един ред напоени бисквитки и приготвяме кувертюра, като разтопим на водна баня шоколадът със маслото и млякото .Докато е горещо го разпределяме равномерно върху последния пласт бисквити и поръсваме със останалите орехи и кокос. В средата слагаме ягодката.

5. Оставяме тортата да изстине и я прибираме в хладилник за 4-5 часа да стегне. При откопчаване от формата първо минете по стените и с навлажнен нож, за да се отдели без проблем.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 14
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Krassi11
Krassi11
13.04.2017 10:48
Чудесна торта!Браво!
1
0
Йорданка Ковачева
Благодаря ви :) Наистина е много вкусна :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв