Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Разкошна торта с бисквити и два вида крем

Разкошна торта с бисквити и два вида крем

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Разкошна торта с бисквити и два вида крем
Снимка: Yordanka Kovacheva
5 / 6
03/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"Уникално вкусна и божествено сочна - няма да повярвате колко лесно се прави"

Необходими Продукти

  • бисквити - 250 г чаени или маслени
  • прясно мляко - 100 мл
  • ром - 50 мл
  • кокосови стърготини - 50 г за поръсване
  • орехи - 150 г
  • За кокосовия крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 1 бр.
  • кокосови стърготини - 100 г фини
  • брашно - 5 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - 30 г
  • захар - 150 г
  • За ягодов крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • ягоди - 160 г
  • брашно - 6 с.л.
  • желатин - 3 листа
  • захар - 150 г
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - 30 г
  • За кувертюр
  • шоколад - 120 г (черен или млечен)
  • масло - 25 г
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • ягоди - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме ягодовия крем, като за тази цел режем ягодите на парченца и ги пасираме. Прибавяме към тях малко от млякото и цялото брашно и разбиваме добре до гладка смес. Останалото мляко поставяме на котлона със захарта и ванилията и когато е готово да заври, намаляваме силата на огъня и сипваме ягодовата смес на тънка струйка. Бъркаме докато се сгъсти и снемаме от огъня. Накрая прибавяме хидратираните листа желатин и маслото и бъркаме докато се разтвори желатинът.

В купичка смесваме 100-те мл мляко с рома, потапяме една по една бисквитките и ги нареждаме във откопчаваща се форма от 25 см. или в каквато разполагате. Покриваме дъното с бисквити и изливаме целия крем. Отгоре поръсваме със около 30 г кокос и половината от орехите и нареждаме още един пласт напоени с мляко и ром бисквити. Оставяме да стегне и през това време се заемаме със втория крем.

Разбиваме яйцето със малко мляко и брашното до гладка смес. Останалото мляко, както при първия крем, поставяме на котлона със захарта и ванилията и когато е пред завиране намаляваме почти до минимум и наливаме на тънка струйка яйчената смес. Бъркаме интензивно докато се сгъсти, снемаме от огъня и слагаме маслото и 100-те грама кокосови стърготини. Разбъркваме отново много добре кремчето и го изливаме върху втория ред бисквити.

Нареждаме върху кокосовия крем още един ред напоени бисквитки и приготвяме кувертюра, като разтопим на водна баня шоколадът със маслото и млякото. Докато е горещо го разпределяме равномерно върху последния пласт бисквити и поръсваме със останалите орехи и кокос. В средата слагаме ягодката.

Оставяме бисквитената торта да изстине и я прибираме в хладилник за 4-5 часа да стегне. При откопчаване от формата първо минете по стените и с навлажнен нож, за да се отдели без проблем.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
515
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Krasi Vangelov
Krasi Vangelov
Чудесна торта!Браво!
13.04.2017 10:48
1
1
Покажи всички подкоментари