Овчеполска баница със спанак и лук

03/04/2017
Паулина Стояноваот Паулина СтояноваПомощник Готвач 1x
"Знаете ли къде правят най-вкусната баница със спанак и лук? в Овче поле, защото ние ги научихме "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 367
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме лука на ситно. Слагаме го да се пържи в 150 мл олио. След 15 минути добавяме около 200 мл вода и сол, трябва много добре да се сготви.

Докато се готви измиваме и нарязваме спанака. След като се е сготвил лука добавяме спанака и бъркаме 6-8 мин. Махаме от котлона и оставаме да изстине.

Намачкваме сиренето, добавяме към спанака и лука заедно с яйцата, разбъркваме добре.

Приготвяме си корите, за да ги навием. Имайте предвид, че трябва да остане от сместа, за да сложим върху корите.

Слагаме на цялата кора от плънката, не трябва да прекалявате, и заедно с долната кора навиваме. По две кори се навиват, защото ако е е една ще се скъса. Навиваме всички кори.

Подреждаме си ги в намазнена тавичка кръгла.

След като сме ги подредили останалата смес я разстиламе върху корите. Поливаме отгоре с 2 с.л. олио и слагаме да се пече на 190 градуса за 30 мин.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар