Много лесен и вкусен тутманик с масло

03/04/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор543355373
"Перфектен за закуска, перфектен за всяко време на деня - опитайте и споделете с всички "
Приготвяне90 мин.
Готвене35 мин.
Общо125 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 198
  • Преглеждания за месеца509
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • за тестото
  • вода – 360 мл топла
  • захар – 1 ч.л.
  • сол – 0, 5 ч.л.
  • олио – 3 с.л.
  • мая – 20 г прясна
  • брашно – 500 г
  • плънка
  • сирене – 200 г
  • кашкавал – 150 г
  • масло – 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете закваската, като в 100 мл от водата разтворите захарта и маята заедно с 1 с.л. от брашното, оставете на топло да втасва.

През това време, в купа пресейте брашното, оформете кладенче и в него добавете солта, останалото количество топла вода и олиото. Прибавете закваската и с шпатула започнете да бъркате до получаването на много, много меко тесто, леко лепнещо по ръцете.

Оформете топка с намазани с олио ръце и поставете в намазана с олио купа, завийте със стреч фолио и поставете на топло да утрои обема си. За тази цел аз ползвам фурната включена на 50 градуса.

През това време натрошете сиренето, настържете кашкавала и разтопете маслото поотделно.

В средата на кръгла тава 28 см, намазана с 2 с.л. разтопено масло, обърнете тестото от купата. С пръсти (без премесване) започнете да теглите тестото към краищата на тавата.

Намажете получения лист 2 с.л масло поръсете със сирене и кашкавал. Сгънете листа на две (като полумесец), намажете с масло, поръсете със сирене и кашкавал. Сгънете отново на две и дърпате с пръсти към края на тавата.

Изравнете тестото, намажете с останалото масло, нарежете на (желаните от вас размери) квадрати и поръсете с малко сирене. Включете фурната на 200 градуса и след като нагрее поставете тавата (без второ втасване). Печете за около 30-35 минути, до златисто-кафяв цвят.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар