Крем супа тиква и картофи

04/04/2017
"Джинджифила да не пропуснете и хлебчетата да не забравите - само така гарантираме перфектен резултат "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 508
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • тиква - 500 г цигулка
  • картофи - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • масло - 2 с. л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • хляб - 3 филийки
  • мащерка - 2 с. л.
  • сол - 1 с. л.
  • джинжифил - ч. л
  • тиквени семки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата, картофите и лукът се нарязват на парчета и се сваряват. Пасират се заедно с разтопеното масло и млякото.

Добавя се настърганият на ситно ренде джинджифил, разбърква се добре, за да не остане на топка. Той леко променя сладникавия вкус на тиквата.

Поставя се да поври за 1-2 минути.

В тиган или на фурна се запичат кубчета хляб, овкусени със суха мащерка и олио.

При сервирането се добавят към супата заедно със запечени тиквени семки.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар