Леща яхния по рецептата на баба

04/04/2017
"С аромат, който ще ви върне към най-хубавите спомени от детството - вкусната лещена яхния на баба "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 866
  • Преглеждания за месеца169
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата накиснете от вечерта в студена вода. На следващия ден измийте лещата и сложете в тенджера да заври с вода колкото да я покрие. Изхвърлете първата вода.

Долейте с топла вода и сложете лещата отново да заври. След като заври добавете нарязаните на ситно лук, чесън, морков и чушка и налейте олиото.

Доматения сок прибавете почти в края на варенето. Направете застройка от 1 с.л. брашно, размито с малко вода и оцет.

Отстранете от котлона прибавете застройката на тънка струйка към лещата яхния и върнете обратно да клокне на котлона.

След това препържете няколко на ситно нарязани скилидки чесън с червен пипер и изсипете към готовата леща. Поднесете яхнията поръсена с чубрица и люти чушлета /по желание/.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар