Фусили с патладжани, сирене и маслини

04/04/2017
Станислава Армяноваот Станислава АрмяноваПомощник Готвач
"Разкошни фусили с бивослско сирене, непременно поднесете с вино "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо175
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • фусили - 500 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • патладжани - 1 бр.
  • домат - 2 бр.
  • маслини - 4 с.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • босилек - 2 с.л.
  • биволско сирене - 100 г
  • чесън - 1 скилидка
  • морска сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът и доматите се нарязват на кубчета. Маслините съща трябва да са нарязани.

Патладжанът се поръсва с 1 ч.л. морска сол и се оставя да се отцеди така за 10 минути, за да се отцеди от горчивия вкус. Измива се под течаща вода и се подсушава.

В добре загрят тиган със зехтин се запържва патладжанът до златисто. Добавят се доматите, маслините, магданозът и босилекът. Разбърква се добре, Дърпа се от огъня и се слагат чесънът и сиренето.

Пастата се сварява до готовност (според инструкциите на опаковката). Отцежда се и се разбърква с приготвения сос. Поднася се, поръсена с добър зехтин.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар