Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Брюкселско зеле с моркови и пресен лук

Брюкселско зеле с моркови и пресен лук

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078262407712
Брюкселско зеле с моркови и пресен лук
Снимка: Фати Камберова
1 / 2
04/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"За веганите - това е покана за вкусен обяд, а за останалите - страхотна гарнитура към пържолката"

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 500 г
  • морков - 1 бр
  • пресен лук - 2 - 3 стръка
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 ч.л
  • универсална подправка - 1 ч.л. пикантина за барбекю
  • зехтин - 50 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зелето и заедно с моркова ги слагаме за около 10 минутки в гореща вода да се сварят, за да поомекнат.

След като са поомекнали ги изцеждаме. Нарязваме пресния лук и чесъна на ситно и ги запържваме в зехтина.

Прибавяме нарязания на кръгчета морков и брюкселското зеле към пресния лук.

Подправяме със сухите подправки и оставяме за около 10 минути да се позапържат добре. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: