Немски кекс

04/04/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор457294501
"Пустите му немци какъв кекс са измайсторили, направо няма да повярвате "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
29 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 950
  • Преглеждания за месеца642
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена29

Необходими Съставки

  • белтъци – 4 бр.
  • захар – 2 ч.ч.
  • олио – 1 ч.ч.
  • кисело мляко – 2 ч.ч.
  • сода бикарбонат – 2 ч.л. равни
  • какао – 2 ч.л.
  • брашно – 3 ч.ч.
  • глазура
  • масло – 75 гр меко
  • пудра захар – 1 ч.ч.
  • жълтъци – 2 бр.
  • за карамела
  • захар – 0. 5 ч.ч.
  • вода – 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер белтъците със захарта на пухкав крем.

Добавете смесените и шупнали кисело мляко и сода, олиото, какаото и пресято то брашно, разбъркайте с шпатула. Сипете сместа в намазана с масло и поръсена леко с брашно форма за кекс.

Изпечете в предварително нагрята фурна на 180 градуса фурна. След 10 минути престой във формата, извадете сладкиша и обърнете в подходяща чиния.

След като напълно се охлади, намажете с предварително разбитата с миксер на крем глазура. Пригответе си карамела до желания от вас цвят и още горещ, полейте сладкиша отгоре.подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Аши
Аши
28.06.2017 20:44
Когато се полее карамела отгоре, не се ли втвърдява
1
0
Анелия Цонева
Направо слюнката ми потече от снимката.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв