Немски кекс

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Немски кекс
Снимка: Анонимен
1 / 3
04/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
14
"Пустите му немци какъв кекс са измайсторили, направо няма да повярвате"

Необходими Продукти

  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 2 ч.л. равни
  • какао - 2 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • глазура
  • масло - 75 гр меко
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 2 бр.
  • за карамела
  • захар - 0. 5 ч.ч.
  • вода - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер белтъците със захарта на пухкав крем.

Добавете смесените и шупнали кисело мляко и сода, олиото, какаото и пресято то брашно, разбъркайте с шпатула. Сипете сместа в намазана с масло и поръсена леко с брашно форма за кекс.

Изпечете в предварително нагрята фурна на 180 градуса фурна. След 10 минути престой във формата, извадете сладкиша и обърнете в подходяща чиния.

След като напълно се охлади, намажете с предварително разбитата с миксер на крем глазура. Пригответе си карамела до желания от вас цвят и още горещ, полейте сладкиша отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
514
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Даниела Николова
Даниела Николова
Колко време се пече?
05.01.2018 20:10
1
Покажи всички подкоментари
Sevdalina Todorova
Sevdalina Todorova
получи се страхотно
05.01.2018 01:47
1
Аши
Аши
Когато се полее карамела отгоре, не се ли втвърдява
28.06.2017 20:44
2
1
1
Покажи всички подкоментари
Анелия Цонева
Анелия Цонева
Направо слюнката ми потече от снимката.
05.04.2017 13:54
2
1