Арабска чеснова паста

04/04/2017
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваПомощник Готвач28417302
"Ароматни арабски питки - идеалното допълнение към всяка трапеза "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 352
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • чесън - 12 скилидки
  • кимион - 2 ч.л. смлян
  • лимонова кора - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сусам - 160 г счукан
  • вода - 125 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Небелените скилидки чесън се слагат в тавичка и се запичат за около 10 минути. Пекат се до омекване.

След това се белят. Обелените скилидки чесън се счукват и се смесват с кимиона, сусама и лимоновата кора.

Прибавят се смесените вода и лимонов сок и се разбърква, докато се получи еднородна гладка смес.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар