Пикантно арабско ястие с яйца - Шакшука

04/04/2017
"Вкусно, ароматно и лесно за приготвяне - любимият ни аламинут от Арабската кухня "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 037
  • Преглеждания за месеца276
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете лука на полумесеци, а чесъна на ситно. В дълбок тиган сложете зехтина и изчакайте да загрее.

Прибавете лука и кимиона и запържете. Когато лукът придобие златист цвят добавете чесъна и нарязаните на ленти чушки.

Запържете, докато чушките омекнат. Прибавете доматения сок и щипка захар, разбъркайте добре и овкусете с другите подправки /сол, черен пипер, червен пипер, чили, къри, куркума/.

Оставете да къкри на слаб огън. След това счукайте яйцата внимателно едно по едно захлупете и гответе до готовност на яйцата.

Аз лично преместих сместа в малка тавичка счуках яйцата и запекох в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10-12 минути. Поднесете ястието, докато е топло и поръсете със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 13
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Николай Митев
Аз го правя в УОК тиган, става перфектно и никога не го вадя да го прехвърлям.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв