Торта Агнес

26/04/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър37186663
"Колко трябва да е специална една жена, че да кръстят торта на нейно име?"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 069
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата52
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците на твърд сняг. Щом се постегнат започнете да добавяте захарта и ваниловата захар и разбивайте.

Смесете смлените лешници, брашното, пудрата захар, какаото и канелата. Внимателно започнете да добавяте тази смес към белтъците и объркайте до хомогенност.

Разделете сместа на 5 равни части. Всяка част изпечете отделно на блат във форма с диаметър 26 см, застлана с хартия за печене и леко поръсена с брашно.

Блатовете се пекат на 170 градуса продължително време, докато самия блат не се отдели от хартията. Може да изпечете цялата смес наведнъж и след това да я разрежете внимателно на 4-5 тънки блата.

За Мока крема разтворете пудинга според указанията на опаковката и го разбийте към кипналото прясно мляко със захарта и кафето. Оставете крема да се охлади на стайна температура. Отделно разбийте леко мекото масло на пухкав крем и започнете да добавяте лъжица по лъжица от пудинга към маслото. Разбивайте непрекъснато докато смесите целия пудинг с маслото.

Разтопете шоколада в микровълнова или на водна баня. Всеки блат се намазва с тънък слой шоколад и се слага в хладилника да се стегне. После блатовете се мажат и от другата страна.

В подходящ поднос слепете блатовете с крема и накрая намажете цялата торта с крема. Поръсете с натрошени лешници или залейте с глазура по желание.

Вариант на глазурата е 200 г масло + 200 г бял шоколад. Оставете тортата Агнес в хладилник за 1 денонощие или най-добре за няколко дена.подобни рецепти тук

5 3
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!