Пиле и свински пържоли с куркума

04/04/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
"Още не сме решили дали да гарнираме пържолите с бутчета или бутчетата с пържоли, но откъдето и да го погледнете, е гениално "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо297
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го оставяме да се изцеди. Нарязваме лука на полумесеци, а зеления лук на ситно. Куркумата я смесваме със 100 мл олио в чаша и разбъркваме добре, за да не остане на бучки.

В тенджера редим 2 бр. пържоли, посоляваме ги от двете страни. С помощта на лъжица сипваме върху всяка пържола олио с куркума.

Отгоре редим лук, поръсваме със зелен лук и слагаме другите две пържоли. Отново ги посоляваме, слагаме куркума, отгоре от двата вида лук и нареждаме пилешките бутчета. Действаме по същия начин с лука, куркумата и солта.

Оставаме за 2-3 часа в хладилник, за да поеме месото. Поръсваме със сух магданоз. Сипваме вино и вода, захлупваме с капак и слагаме да се пече.

На 200 градуса в студена фурна сложих аз, и пекох около 60 минути или докато остане само на мазнина.

Правим си гарнитурата. Измиваме картофите и ги слагаме да се варят без да ги белим. Варим до готовност или 30-35 мин. Проверявайте с вилица. След като картофите са готови ги оставяме да изстинат. Обелваме ги и ги нарязваме.

След като са готови пържолите и пилешкото ги вадим в чиния и мазнината, която е останала ще я ползваме за картофите.

Изсипваме картофите в мазнината и ги разбъркваме добре, осоляваме ги и гарнитурата е готова. Сервираме в чиния една пържола, пилешко бутче и картофи.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар