Уникално вкусни и сочни ребърца на жар

04/04/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comИноватор3181161546
"Казахме на жар, значи трябва да бъдат на жар! Никога не правете компромиси с вкуса "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо959
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • свински ребърца - 1 кг (или гърди с кост)
  • риган - 1 - 2 ч. л.
  • босилек - 1 - 2 ч. л.
  • кимион - 1 - 2 ч. л.
  • бира - поне 500 мл.
  • лук - 2 - 3 средно големи глави
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • соев сос - 5 - 6 с. л.
  • черен пипер - 1 ч. л.
  • зехтин - 4 - 5 с. л.
  • лют червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме леко ребърцата и си приготвяме подходящ съд, за да ги мариноваме. Стъклена купа или тенджера с похлупак вършат идеална работа.

Нарязваме лука на шайби, чесъна на филийки. Смиламе подправките на ситно (ригана, босилека, кимиона и черния пипер) и ги смесваме в купа. По желание добавяме лют червен пипер, натрошен на по-едро.

В тенджерата на дъното сипваме от соевия сос няколко лъжици, отгоре нареждаме шайбите кромид лук, върху него нареждаме ребърцата, поръсени обилно със сухите съставки и чесъна. Върху тях отново лук, зехтин, соев сос и така докато свършат продуктите.

Притискаме плътно и оставяме в хладилник поне 1-2 часа. След това наливаме бирата, колкото да покрие всички продукти и оставяме още поне един час, а най-добре за една вечер.

Така маринованите ребърца слагаме на барбекюто (може и на скара, но на жар е неповторим вкусът), което предварително сме намазали със сланинка или олио и печем до готовност от всички страни.

Обръщайте често ребърцата, за да придобият хубав и равномерен "загар". Сервираме със салата според сезона и много добре изстудена бира!подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар