Тюрлю гювеч

26/04/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Един от кулинарните бисери на Турската кухня сега може да бъде гост и на вашата трапеза "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 912
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на хапки и добре го посолете и поръсете с черен пипер.

В голям съд на котлона сложете чаша вода да се загрее и сложете агнешкото да се задуши. Щом водата изври, прехвърлете месото в пръстен гювеч или огнеупорен съд.

Нарязания на кубчета патладжан престоява 10 минути посолен и се измива. Всички нарязани зеленчуци подредете на редове върху агнешкото в гювеча.

Най-отгоре сложете доматите на кръгчета и разтвореното в 100 мл топла вода доматено пюре. Посолете на вкус и добавете черен пипер.

Залейте с разтопеното масло, покрийте с капак и сложете да се пече за около 2 и 1/2 ч. в умерена фурна.подобни рецепти тук

5 8
4 4
3 0
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар