Мариновани пуешки гърди с мед и портокал

04/04/2017
"Казват, че доброто месо се познава по ... маринатата. А това е истинска фантазия "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо574
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • пуешки гърди - 2 бр. (400 г)
  • лук - 1 малка глава
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 20 г
  • сол - 1 щипка
  • За марината
  • мед - 2 с.л.
  • портокалов сок - от 1 бр.
  • лимонов сок - от 1/2 бр.
  • соев сос - 3 с.л.
  • сос уорчестър - 1 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • доматен сос - 1 с.л. концентриран
  • сол - 1 щипка
  • мащерка - 1 с.л. суха
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разбъркайте всички продукти за маринатата в дълбока купа и поставете в нея пуешките гърди. Препоръчително е да престоят в хладилник 12 часа, за да се мариноват добре, но ако не разполагате с толкова време, може и по -малко (но не по -малко от 2 часа).

2. Накълцайте лука на много ситно и го запържете в маслото и зехтина със щипката сол, докато омекне на среден огън.

3. Увеличете силата на котлона и поставете маринованото месо при лука, като запечете за две минути от всяка страна. След това изсипете соса от марината и веднага намалете огъня.

4. Захлупете с капак и оставете да покъкри и да се задуши за около 10-15 минути, като периодично отваряте капака и обръщате месото. Ако прецените че течността е малко, може да добавите малко топла водичка в процеса на готвене.

5. Когато е готово, отстранете от огъня и оставете ястието захлупено с капака за още 10 минути.

6. Декорирайте по желание с накълцан магданоз, лимон или чери домати.

По желание също може да настържете кашкавал или сирене грюер отгоре още докато е горещо, за да се разтопи.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена
Албена
04.04.2017 19:25
Уау,хареса ми това предложение!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв