Пуешки бутчета в гювеч

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пуешки бутчета в гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
05/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
165 мин.
Порции
2
"С тези вкусни бутчета преяждането ви е гарантирано"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 2 бр.
  • горчица - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л. (непълна)
  • чубрица - 1 ч.л.
  • салвия - 1 ч.л. сушена
  • черен пипер
  • сол
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 200 г
  • картофи - 6 бр
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с мариноването на пуешките бутчета. За целта в купичка смесваме горчицата (аз използвах руска, доста люта), зехтина, оцета, меда, чубрицата и салвията.

Хубаво разбъркваме съставките, за да се получи кремообразна смес.

Измиваме пуешките бутчета и ги подсушаваме. След това ги поръсваме със сол и черен пипер. Намазваме ги хубаво с маринатата и ги оставяме да престоят така най-малко два часа.

Лука и морковите почистваме и нарязваме на шайби. Гъбите също (лично аз не ги мия, а ги обелвам). Обелените картофи нарязваме на по-едри парчета. Смесваме всички подготвени зеленчуци в гювеч.

Поръсваме със сол и черен пипер. Наливаме малко олио и около половин чаша вода. По средата слагаме маринованите бутчета. Ако ни е останала марината я изливаме върху бутчетата.

Похлупваме гювеча и го слагаме в студена фурна.

Печем около 30 минути на 220 градуса, след което намаляваме градусите на 180. Печем още около два часа.

Пуешките бутчета в гювеч са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: