Солени октоподи с плънка

05/04/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2856073
"Много вкусни и много весели октоподи, които децата ще излапат с удоволствие "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо165
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в затоплена вода, заедно с една лъжица брашно и една лъжичка захар и оставете да шупне за 10 минути. Замесва се меко тесто с 500-600 грама пресято брашно, като се добавя една лъжичка сол и две лъжици зехтин. Оставете тестото в намаслена с олио купа, покрийте с кърпа и го оставете да почине около 30-40 минути, да втаса.

Октоподчетата се оформят по следния начин:
Върху хартия за готвене, застлана в тавата от фурната, се слагат на разстояние 6 бр. купички от метално фолио за мъфини, намазани с меко краве масло. От тестото се откъсва топче, колкото голям орех и се притиска в длани като питка. Поставя се на дъното във всяка купичка.

Слага се по една кафена лъжичка лютеница, а после срязано кръгло парче шунка. За всяко октоподче, за всяка купичка бързо се нарязват от тестото лентички, оформят се на фитили дълги около 10 см.

Слагат се по 8 бр. във всяка купичка, така че като пипала да увисват към дъното на тавата. От тестото се къса отново и се поставя второ разтеглено топче, за да се затвори като калпаче.

Настържете кашкавал в една чиния. Вземете от него по две щипки и поръсете октоподите. Изпечете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато се поруменеят. От тестото ще ви остане, от което можете да изпържите 6 мекици. Така ще има и други доволни.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар