Агнешка дроб сарма с лапад

05/04/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваЧирак118452021
"Пролетната дроб сарма се прави задължително с лапад, а агнешката си е истинска класика! Дайте най-високата оценка за тази вкусна гозба "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 468
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии се сваряват за 2-3 минути, след което се измиват и нарязват на средни парченца. Сваряват се за 40-50 мин., отцеждат се и се мятат в тиган - да се запържват леко.

Добавят се нарязаните гъби и нарязаният лук - и двата вида. Когато всичко това е запържено добре се прибавя лападът - нарязан на по-едро.

Следват подправките. Накрая се прибавя оризът, който се запържва до прозрачност. Сипва се една чаша топла вода.

Когато оризът поеме водата ястието се прехвърля в кален гювеч с капак. Добавят се още 2 ч.топла вода, разбърква се хубаво и се поставя във фурна включена на 200 градуса.

Пече се докато хубаво заври бульона, след което фурната се изключва. След 10-на минути ястието е готово. Поднася се с дребно нарязан джоджен.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар